Fytotherapie: De impact van permanent aanwezige stressfactoren op ons fysiek gestel. Constitutie/Diathese als uitgangspunt voor de fytotherapeutische behandeling

Zaterdag 23 maart 2019

Aan de orde komt het Limbisch systeem. De impact van permanent aanwezige stressfactoren op ons fysiek gestel. Er wordt ingegaan op de mogelijkheden tot behandeling met fytotherapie. Belangrijke handvatten voor een ‘brede diagnose’, die altijd het uitgangspunt kunnen zijn voor een natuurgeneeskundige, zijn met name de algehele constitutie en diathese (oogdiagnostiek Deck). Informatie die zowel van belang is in de ontwikkeling van fysieke klachten, maar tevens iets zegt over de mentaal/emotionele eigenschappen van de cliënt. Onontbeerlijk in een zogenoemde ‘totaaltherapie’.

Belicht worden planten die specifiek passen bij de verschillende constituties/diatheses. Er wordt tevens ingegaan op permanent aanwezige emotionele factoren die als een vorm van stress het fysieke gestel negatief belasten en welke bij langdurig voortbestaan energie onttrekken aan vitale functies van ons lichaam.  

Constitutie/diathese uitleg in relatie met het fysieke lichaam en de psyche, casuïstiek voorbeelden, uitgebreide behandeling van constitutionele en passende planten, gelaat diagnostische voorbeelden.


Docent

Jaap Slegt is natuurgeneeskundig therapeut en gespecialiseerd in traditionele Westerse fytotherapie. Hij voert reeds 25 jaar een eigen praktijk en heeft de opleiding gevolgd aan de Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum. Na zijn afstuderen is hij als docent fytotherapie hieraan verbonden geweest (1992-2009). Naast de specialisatie fytotherapie zijn o.a. voeding, oog-gelaatsdiagnostiek, auriculo- en celzoutentherapie de aanvullende disciplines. Tevens heeft hij medewerking verleend aan bedrijven m.b.t. het beschrijven van fytotherapeutica (KAG regelement) en gepubliceerd in diverse vakbladen. Verdieping wordt gezocht in belastende mentaal/emotionele aspecten achter een klachtenpatroon zodat dit in een therapievoorstel meegenomen kan worden.

Doelgroep

Deze nascholing is geschikt voor iedere therapeut die met traditionele fytotherapie werkt of wil werken in de praktijk. De constitutie/diathese vanuit de oogdiagnostiek is een onderdeel en hulpmiddel in de nascholing als het gaat om 'totaaltherapie'.

Soort nascholing

Natuurgeneeskunde

Kosten

€ 85,00
Je ontvangt een factuur per e-mail die je binnen 14 dagen dient te betalen.

Accreditatie

De accreditatie voor de NWP (bedraagt 3 studiepunten) de VBAG, de BATC,  de VNT, FAGT, LVNG.

Datum en tijd

Zaterdag 23 maart 2019 van 10.00-17.00 uur.
Inloop vanaf 9.30 uur.

Catering

Gedurende de dag is er gratis koffie en thee. Er is tijdens de lunchpauze tegen betaling biologische soep verkrijgbaar. Verder geen overige lunchfaciliteiten.

Locatie

HVNA Opleidngen
Accommodatie 't Venster, Thomas a Kempislaan 82 Arnhem

Telefoon: 026-3231182

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand formulier.

Aanmeldingsformulier voor een nascholing

Velden met een sterretje * zijn verplicht om in te vullen.