Fytotherapie: van menarche tot menopauze

Zaterdag 12 oktober 2019

 

In deze nascholing staat de oorzakelijke benadering van klachten van(en in relatie met) de hormoonhuishouding centraal. Denk in dit verband aan o.a. de menstruatiecyclus, zwangerschap, bevalling, menopauzeklachten en/of klachten waarbij de hormoonhuishouding een achterliggende rol speelt.

Behandeling van planten voor de hormoonhuishouding zelf, voor secundaire klachten waarbij de hormonen een rol spelen, de connectie met de constitutie/diathese (oogdiagnostiek Deck), gelaatsdiagnostiek, casuïstiek voorbeelden.


Docent

Jaap Slegt is natuurgeneeskundig therapeut en gespecialiseerd in traditionele Westerse fytotherapie. Hij voert reeds 25 jaar een eigen praktijk en heeft de opleiding gevolgd aan de Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum. Na zijn afstuderen is hij als docent fytotherapie hieraan verbonden geweest (1992-2009). Naast de specialisatie fytotherapie zijn o.a. voeding, oog-gelaatsdiagnostiek, auriculo- en celzoutentherapie de aanvullende disciplines. Tevens heeft hij medewerking verleend aan bedrijven m.b.t. het beschrijven van fytotherapeutica (KAG regelement) en gepubliceerd in diverse vakbladen.

Verdieping wordt gezocht in belastende mentaal/emotionele aspecten achter een klachtenpatroon zodat dit in een therapievoorstel meegenomen kan worden.

Doelgroep

Deze nascholing is geschikt voor iedere therapeut die met traditionele fytotherapie werkt of wil werken in de praktijk. De constitutie/diathese vanuit de oogdiagnostiek is een onderdeel en hulpmiddel in de nascholing als het gaat om 'totaaltherapie'.

Soort nascholing

Natuurgeneeskunde

Kosten

€ 85,00
Je ontvangt een factuur per e-mail die je binnen 14 dagen dient te betalen.

Accreditatie

De accreditatie voor de NWP (bedraagt 3 studiepunten) de VBAG, de VNT, FAGT, LVNG.

Datum en tijd

Zaterdag 12 oktober 2019 van 10.00-17.00 uur.
Inloop vanaf 9.30 uur.

Catering

Gedurende de dag is er gratis koffie en thee. Er zijn geen overige lunchfaciliteiten.

Locatie

HVNA Opleidngen
Locatie 't Venster, Thomas a Kempislaan 82 te Arnhem

Telefoon: 026-3231182

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand formulier.

Aanmeldingsformulier voor een nascholing

Velden met een sterretje * zijn verplicht om in te vullen.