Natuurgeneeskunde

Op onze deeltijd opleiding, 31 zaterdagen jaarlijks, word je opgeleid tot een zelfstandig werkend natuurgeneeskundig therapeut. Je behandelt in je praktijk patiënten van jong tot oud met uiteenlopende acute en chronische klachten op lichamelijk en psychisch gebied.

Door de opleiding ben je in staat klachten en symptomen in een bredere context te zien waardoor je de oorzaak van ziekte goed kunt aanpakken. Deze oorzaak zorgt voor een disbalans die zichtbaar wordt in de hele context van een persoon. Je stelt een natuurgeneeskundige diagnose met behulp van:

De disbalans kun je met behulp van natuurgeneeskundige therapieën herstellen.  Je weet dat het onderdrukken van symptomen niet leidt tot genezing. Je neemt het zelfgenezend vermogen van de individuele patiënt als uitgangspunt en je weet hoe je dit kunt versterken met behulp van:

Je behandelt zo chronische en acute klachten op een snelle, zachte en duurzame wijze. Je patiënten merken de gezondheidswinst door het verdwijnen van de klachten en de toegenomen vitaliteit, innerlijke balans en creativiteit.

Toekomstperspectief

Na het afronden van de opleiding ben je in staat als zelfstandig ondernemer je eigen praktijk voor natuurgeneeskunde op te zetten. Met het HVNA-diploma kun je je aansluiten bij de beroepsverenigingen van het vakgebied. Door het volgen van nascholingen en deel te nemen aan intervisiegroepen met collega’s ontwikkel je je verder en blijf je bij in je vakgebied.