Docententeam

Docenten en medewerkers.

De docenten van de HVNA zijn HBO-didactisch bevoegd en komen uit de beroepspraktijk.

Het is een team van ervaren zeer gedreven professionals.

We stellen graag aan jullie voor:

Docent/medewerker Vak/functie
Mirjam Blok Lichaamsgerichte therapieën, natuurgeneeskunde, stagebegeleider, supervisor
Mirjam Blok

De opleiding natuurgeneeskunde heb ik gevolgd aan de HVNA. De binding met de natuur geeft mij veel rust, ontspanning en inzicht. De natuur en dus ook het lichaam heeft een groot zelfgenezend vermogen, dat is waar ik enthousiast van word en dat breng ik graag over. 
Drie jaar geleden ben ik naast het werk in mijn praktijk als natuurgeneeskundige, de stage dagen gaan begeleiden op de HVNA. Hierdoor werd ik nog meer gemotiveerd om natuurgeneeskundige uit te dragen. Het geven van lessen, de interactie met studenten geeft mij veel energie en doe ik met veel plezier. Daarnaast vind ik het doorgeven en ontwikkelen van ons vak erg belangrijk.

www.natuurgeneeskunde-etten.nl

Lucia van de Bogert Irisdiagnose
Lucia van de Bogert

Zowel in Utrecht als Bloemendaal heb ik aan de natuurgeneeskunde academies irisdiagnose gegeven. Met veel plezier en enthousiasme doe ik dat nu aan de HVNA. Mijn drive is om irisdiagnose goed te integreren in de natuurgeneeskundige anamnese.

www.luciavdbogert.nl

Mark van der Galiën Voeding, fytotherapie
Mark van der Galien

Als therapeut en docent ligt mijn passie in inzicht geven hoe iemand vitaal en gezond kan worden en blijven. Als iemand zelf weer de regie heeft over de gezondheid geeft mij dat veel voldoening. Ik ben zo'n 10 jaar werkzaam als HBO docent voeding en fytotherapie aan diverse opleidingsinstituten. Daarnaast ben ik yogadocent en heb ik een praktijk in Friesland. Optimale gezondheid gaat voor mij om balans vinden in activiteit, herstelmomenten, gezonde voeding en leven volgens je natuur. Ik geef met enthousiasme en passie lessen in voeding, fytotherapie en de natuurkwaliteiten.

www.markvandergalien.nl

Lisa Geelen Secretariaat
 Lisa Geelen

Het is een voorrecht om te mogen werken voor de HVNA en een spil te zijn binnen de opleiding. Met veel plezier regel ik al vele jaren de interne en externe zaken. Ik ben de enthousiaste studenten en docenten graag van dienst.

Ik geniet van de sfeer en de cultuur binnen de opleiding. Je wordt warmhartig welkom geheten en gezamenlijk zorgen we ervoor dat iedereen zich snel thuis voelt.

Lieneke van Grinsven Voeding
 Lineke van grinsven

In 2011 ben ik afgestudeerd aan de opleiding CAM in Utrecht. Daarna ben ik direct gestart met mijn praktijk in Den Bosch. Daar combineer ik oude natuurgeneeskundige wijsheid en diagnostiek (o.a. de natuurkwaliteiten) met de wetenschap en diagnostiek van nu zoals het microbioomonderzoek. Zowel op het gebied van voeding als over het microbioom wordt op dit moment ontzettend veel gepubliceerd. Er blijft veel te leren en te ontdekken, dat maakt ons vak ook zo boeiend. Veel van deze nieuwe kennis is ook direct toepasbaar in de praktijk en te combineren met oude natuurgeneeskundige wijsheid. Het is fantastisch om bijvoorbeeld te zien dat je met de juiste keuzes die passend zijn bij de persoon voeding als medicijn kunt inzetten.
Ik vind het dan ook heel leuk om als docent mijn enthousiasme en kennis over voeding en voedingsgeneeskunde over te dragen aan nieuwe aanstaande collega's

www.gezondezaken.nl

Anna Hoekstra Bachremedies, fytotherapie
 Anna Hoekstra

Tijdens mijn studie literatuurwetenschappen, geschiedenis en pedagogiek aan de universiteit in Berlijn ontdekte ik mijn passie voor het onderwijs.

Sinds mijn studie natuurgeneeskunde is het mijn missie om de natuurgeneeskunde de wereld in te dragen en te laten zien wat natuurlijke geneesmiddelen voor mensen kunnen betekenen. Ik vind het boeiend om bij ziektebeelden de oorzaken op te sporen, het lichaamseigen zelfgenezend vermogen te versterken en zo de kans te creëren weer in balans te komen. Zelf doe ik dit sinds de afronding van mijn opleiding aan de HVNA sinds 10 jaar in mijn eigen praktijk en geef ik mijn kennis verder in trainingen en workshops.

Als docente kan ik mijn passie voor het werken met de kracht van de natuur en voor het onderwijs met elkaar verbinden. Mijn doel is om de kracht van de natuurlijke geneesmiddelen te laten zien, te laten ervaren en de stof helder en inzichtelijk met het doel voor een praktische toepassing over te brengen.

www.puurgenezen.nl

Marlous de Klerk Fytotherapie, natuurgeneeskunde
 Marloes de Klerk  

Alles draait om harmonie tussen lichaam en geest. Op het moment dat ons lijf even niet meer doet wat het moet doen, is het belangrijk te kijken of je het zelfgenezend vermogen van je lichaam kan stimuleren. En dat je kijkt naar wat er voor handen is in de natuur. Ik heb praktijk in Dronten, waar ik werkzaam ben als natuurgeneeskundig en orthomoleculair therapeut.

Centraal in de behandeling staat de harmonie herstellen tussen lichaam en geest, bewustwording van wat je lichaam je probeert te vertellen en hoe je je lichaam kan ondersteunen bij herstel. Naast mijn praktijk ben ik docent aan een tweetal opleidingen. Lesgeven is een boeiende aanvulling op mijn praktijk. Mijn passie voor de natuurgeneeskunde, voeding en kruiden komt zo mooi samen.

www.marlousdeklerk.nl

Toine Korthout Anatomie, pathologie, psychopathologie, farmacologie
 Toine Korthout

Toine Korthout behaalde in 1983 het diploma van de Nederlandse Akademie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum. In dat jaar startte hij zijn praktijk voor natuurgeneeskunde en startte een jaar later de studie geneeskunde. Daar behaalde hij in 1991 het artsendiploma. In 1996 behaalde hij het NAAV-C-diploma van de acupunctuuropleiding voor artsen van de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging. In 2012 behaalde hij, samen met collega’s HVNA-docenten het certificaat Pedagogisch-Didactische Bekwaamheid voor docenten in het hbo.

Zijn lessen zijn levendig. Door middel van casuïstiek word je gestimuleerd zelf een casus medisch te doorgronden waarbij er groot belang wordt gehecht aan het signaleren van rode vlaggen.  

www.natuurlijkbeter.com

Peter Simons Medisch recht